dissabte, 5 de gener del 2013

Conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb ordinador. Benjamín Bloom.


Benjamin Bloom i altres col·laboradors (1956) van fer per a poder classificar les activitats educatives i s'anomena Taxonomia de Bloom. Una de les seves aportacions va ser que aquestes estaven graduades de més senzilles a més complexes. I es van definir tres dominis d'activitats educatives: el domini cognitiu, el domini afectiu i el domini psicomotor.
En la Taxonomia de Bloom les habilitats cognitives es classifiquen en: recordar, entendre, aplicar, analitzar, avaluar i crear. 

Un cop llegides les diferents taules de diferents èpoques de la Taxonomia de Bloom, podem observar que la primera taula que va realitzar Benjamín Bloom ha patit alguns canvis a mesura que ha anat passant el temps. 

En la fotografia següent ho podreu veure més gràficament aquests canvis que s'han produït:


http://www.eduteka.org/imgbd/23/23-11/ImagBloom.jpg

Desprès, l'any 2008, es va proposar una nova revisió i és la que s'anomena: ''Taxonomia de Bloom per a l'era Digital''.

I finalment, l'activitat proposada per el nostre mestre, en Jordi Simón és la següent:

"Un cop estudiades les diferents habilitats cognitives que es poden treballar utilitzant les TIC, cal que facis un repàs de TOTES les eines i recursos TIC's treballats al llarg del curs i, en una taula, indiquis quina habilitat cognitiva, segons la classificació de l'any 2008, és desenvolupa en cadascuna d'elles. Cal que comentis quines habilitats/eines consideres més interessants a la llum de la taxonomia".

I aquí us adjunto la meva taula: