diumenge, 18 de novembre del 2012

SAE: Conferència a càrrec d'Anna Pérez.


La conferència es va dur a terme el passat dilluns 12 de novembre a l’Auditori de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna. Aquesta conferència va ser a càrrec de l’Anna Pérez, una professora que ja fa molts anys que treballa amb els seus alumnes amb blocs i altres TAC.

I finalment, aquí teniu les 10 idees més rellevants de la conferència:

- L’escola d’ara et fa sentir més còmode , els nens experimenten i manipulen, i el professor simplement acompanya i guia. Els alumnes d’ara interactuen amb diferents fonts, toquen, comuniquen i creen. I els professors d’ara han de ser mestres darrera d’uns nens que manipulen i treballen.

- A l’escola s’ha passat del sistema analògic (pissarra de guix, llibres...) al digital (ordinadors, pissarres digitals...).

- Els professors i els seus alumnes ja no es queden lligats a les quatre parets de l’aula ni lligats a la taula... sinó que surten d’aquestes i experimenten.

- S’ha passat de l’aïllament de l’alumnat i professors a la connexió amb la resta del món ja que es pot cercar per internet. Et pots reconvertir amb el treball i la intervenció d’altres persones.

- D’altre banda, també s’ha produït un canvi ja que s’ha passat de ser genèric a personal ja que en la xarxa som persones (noms de referència).

- Un altre canvi ha sigut passar de consumidors (llibres de text, editorials...) a creadors (JClic, iMoodle, Podcast, Youtube,...).

- L’últim canvi clau ha de ser passar de tancat a obert ja que cada mestre té una manera de fer però el fet d’estar en xarxa permet estar en continu aprenentatge i contacte.

- Paraula clau: Empowerment (Apoderament). Això vol dir donar poder als nens i fer-los amos del seu propi treball.

- Amb aquests canvis aconseguim: Exposició, compromís, entusiasme, participació, creativitat, reflexió, comunicació, compartir, col·laboració i discussió.

- Finalment, podem dir que les TAC són un ambient de treball on s’aprèn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada