dilluns, 15 d’octubre del 2012

Anàlisi d'un Bloc Educatiu.


A partir d'una sèrie de blocs educatius que ens han proposat a GTIC, he triat el següent:


- Anàlisi i reflexió:

En primer lloc, podem dir que aquest bloc presenta una estructura senzilla i entenedora. Podem veure a la part de dalt un link per a cada classe de l’escola i l’espai cuca fera, el qual serveix per deixar comentaris, i juntament està el home del bloc.
A l’esquerra hi trobem diferents espais: un rellotge, un calendari, les entrades organitzades per mesos, els comentaris recents i un blocroll de l’escola.
Aquest bloc presenta una gran varietat d’entrades, les quals trobem en la part central una darrera l’altre, amb imatges i vídeos dels nens. El contingut de les entrades es basen en informar sobre el que fan a l’escola amb els nens, ensenyar com es troben els petits, records d’esdeveniments en l’escola amb pares, alumnes i ex-alumnes... Tanmateix, podem dir que es tracta d’un bloc de centre on es poden presentar diverses modalitats (Per exemple: difonen programes educatius, testimonis gràfics d’activitats realitzades dins o fora del centre, textos informatius, etc.).
Totes aquestes entrades són publicades pels professors de l’escola Cuca Fera. També podem dir que en les entrades no apareixen etiquetes ni tampoc apareixen organitzades en categories, però si estan organitzades segons la data de publicació.
La plataforma emprada per l’escola és l’XTECBlocs, una plataforma facilitada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Les publicacions van dirigides principalment als pares dels alumnes i hi podem trobar alguns comentaris d’aquests.

Desprès d’haver vist i analitzat un d’aquests blocs he pogut veure que podem utilitzar un bloc per parlar de temes molt diversos i per dirigir-nos a públics diferents (pares, alumnes, altres professors...). Em sembla molt útil i molt maco el fet que els pares puguin veure el que fan el seus fills en moments on ells no poden veure les activitats dels nens en aquesta etapa educativa. També és molt interesant que els pares puguin fer les seves aportacions a través de comentaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada