dimecres, 31 d’octubre del 2012

Els wikis.



Un wiki és un lloc web col·laboratiu que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida.

Els wikis han donat la possibilitat de poder reemplaçar el correu electrònic quan s’ha de coordinar i organitzar alguna activitat amb un grup de persones ja que resulta més útil.

Hi ha diferents webs on es poden crear wikis, però la més coneguda i la que hem fet servir a classe ha sigut: www.wikispaces.com

Primer, ens hem organitzat en grups i un dels membres ha creat un compte en la web per crear un wiki. Seguidament, ens ha convidat a tots els demès a fer-nos el compte. Més tard a obert una pàgina web i hem començat a escriure cadascun utilitzant els dos botons essencials i que s’utilitzen conjuntament: editar i gravar. I finalment, hem necessitat obrir un altre pàgina web relacionada amb el que es debatia en l’anterior pàgina i s’ha creat un link per accedir a l’altre pàgina web.

A continuació deixo el vídeo que explica d’una altre manera el que és un wiki i per a què serveix a travès d'un exemple.



Personalment, crec que és una eina digital que pot resultar molt útil a l’hora de dirigir-te a un grup de persones i que a la mateixa vegada s’espera una o varies respostes d’aquests.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada