divendres, 26 d’octubre del 2012

COED 8: Comunicació audiovisual i digital


Avui hem vist un vídeo de Guillermo Lozano sobre la comunicació audiovisual i digital i l’escola tradicional. Durant la retransmissió del vídeo he anat anotant algunes dades i algunes conclusions sobre el tema que m’han semblat interessants i rellevants.

En primer lloc, cal dir que la imatge és un codi universal ja que hi han moltes maneres de veure. Per exemple, hi han coses que a simple vista no es veuen però que creiem haver-les vist.
És necessari un aprenentatge d’allò que veiem ja que cal saber interpretar el que s’està veient en la pantalla per tindre una bona visió del que es diu i no deixar-nos manipular.

En segon lloc, cal dir que és important educar mitjançant l’escola als nens i a les famílies ja que si hi ha una bona educació d’aquests primers, els mitjans de comunicació no tindran un paper tant important en l’educació dels nens.
Cal recordar, a més, que els mitjans de comunicació tenen responsabilitats d’educar i no només de divertir.

D’altra banda, la imatge audiovisual es complementària al discurs del mestre o del llibre. I també és molt important l’alfabetització múltiple en les escoles: audiovisual, digital i pedagògica.

Com podem integrar els mitjans audiovisuals i digitals en l’escola tradicional?
  • Fent una alfabetització digital i audiovisual.
  • Desenvolupar una pedagogia respecte els diversos grups.
  • Començar a treballar-ho tot a poc a poc, des dels inicis.
  • L’autodidactisme no és suficient ja que es necessita un suport de professors i pares.
  • Fer un nou procés d’educació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada